Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Colegiul Economic Virgil Madgearu din Ploiești organizează, în perioada 20-22 martie 2024, o serie de activități prilejuite de Ziua Mondială a Apei.

În cadrul proiectului „22 Martie – Ziua Mondială a Apei – Abordări interdisciplinare ”, în acest an, tema sub care se desfășoară activitățile cu caracter științific, artistic și educativ poartă titlul  „Apă pentru pace”.

Având ca principal obiectiv promovarea educației ecologie, proiectul reprezintă un apel către omul modern, care trebuie să înțeleagă importanța vitală a apei, să revină la relația sa tradițională cu apa și, în general, cu mediul înconjurător. Alături de profesori, elevii au ales să se implice în activități de documentare, culegere și studiere a informațiilor din istorie, artă, științe și literatură și au ocazia să își prezinte concluziile în cadrul mesei rotunde cu tema „Apa – Abordări interdisciplinare”, organizate miercuri, 20 martie 20024, în Sala Unirii din Palatul Culturii Ploiești.

Și pentru că experiența directă, personală, senzorială este esențială pentru multe aspecte ale învățării și cunoașterii mediului, elevii au realizat o expoziție de afișe și desene cu tema: „Apa – picătura miraculoasă”, care poate fi admirată la sediul Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.