Asociația jucătoarelor profesioniste de tenis – WTA, pregătește reguli noi, cu „clasamente speciale”, pentru sportivele acuzate de dopaj și declarate nevinovate.

Modificarea actualului regulament este luată în calcul în urma cazului foarte mediatizat al Simonei Halep, care a revenit la Miami Open cu un wildcard, după ce TAS i-a redus suspendarea de patru ani pentru dopaj. Față de cazurile de accidentări grave sau de concediu de maternitate, jucătoarele suspendate pentru dopaj nu au parte acum de un clasament protejat la întoarcere şi sunt nevoite să îşi refacă „de la zero” cariera aproape de fiecare dată.

Am început un proces de revizuire a acestei reguli, deoarece credem că este oportun să analizăm acest aspect. Calendarul exact pentru orice potenţială modificare a regulilor şi implementarea ulterioară a acestora va depinde de feedback-ul primit de la membrii noştri”, a declarat un purtător de cuvânt al Women’s Tennis Association.

Momentan, Halep, care nu mai este clasată, va trebui să se bazeze pe invitații speciale pentru a evolua la cele mai mari turnee ale lumii.

Totodată, Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis salută demersul WTA de a lua în considerare o modificare a regulilor actuale:

Timpul şi oportunităţile pierdute nu pot fi niciodată recuperate pe deplin. Prin urmare, PTPA susţine ca sportivii exoneraţi de infracţiuni de dopaj să fie eligibili pentru un clasament special la revenirea lor în circuit. Am solicitat o astfel de regulă în trecut şi salutăm luarea ei în considerare acum”, a declarat Ahmad Nassar, directorul executiv al forului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.