Administraţia Fondului Cultural Naţional lansează apelul de proiecte editoriale pentru 2024, alocarea bugetară fiind de 2 milioane de lei.

”Începând din 2 mai, edituri, redacţii culturale, persoane juridice de drept public sau privat, care desfăşoară activităţi editoriale, pot depune cereri de finanţare pentru realizarea de proiecte editoriale în cadrul apelului 3/2024 lansat de Administraţia Fondului Cultural Naţional”.

Cu o alocare bugetară de 2 milioane de lei, sesiunea este dedicată realizării proiectelor de carte, publicaţiilor culturale periodice şi ediţiilor de poezie.

Înscrierea proiectelor se face exclusiv online, pe platforma www.afcn-proiecte.ro, până pe 31 mai, ora 24,00.

Consiliul AFCN, reunit pe 23 aprilie, a decis continuarea celor trei secţiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale, Ediţii de poezie. Având în vedere creşterea generală a costurilor, membrii Consiliului au decis creşterea plafoanelor de finanţare, precizează sursa citată.

Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, şi anume: contribuţia de 10% şi tirajul minim obligatoriu.

Titlurile editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare.

Tot începând cu 2 mai, experţii interesaţi să contribuie la evaluarea proiectelor editoriale sunt invitaţi să-şi înscrie candidatura, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.