Pentru prima dată, Forumul Global privind Democrația Directă Modernă se desfășoară în Europa de Est. De la provocările cu care se confruntă democrația României până la evenimentele globale care remodelează lumea noastră, construim un viitor în care încrederea rămâne în centrul democrației. Acum este momentul să reafirmăm valoarea fundamentală a democrației și să reimaginăm un viitor mai incluziv.

Forumul Global privind Democrația Directă Modernă, ediția a XII-a, este organizat de Europuls, în parteneriat cu Democracy International, Universitatea din București și Primăria Municipiului București, și se desfășoară în București în perioada 15-18 mai 2024. Anul acesta, Forumul Global își combină activitățile cu EUROSFAT, un forum cheie organizat de Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, dedicat afacerilor Uniunii Europene. EUROSFAT reunește în special experți, tineri și factori de decizie, pentru a discuta provocările și oportunitățile legate de UE.

În data de 14 mai 2024, datorită faptului că Ploiești este Capitala Tineretului din România 2024, orașul a fost inclus în pre-tururile puse la dispoziție pentru participanții internaționali de la Forumul Global privind Democrația Directă Modernă, evenimentul fiind inclus în calendarul nostru drept componentă internațională a programului Ploiești #LetsPLAY.

Și-au arătat interesul pentru a vizita Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024 aproximativ 49 de persoane din peste 18 țări ( Elveția, Germania, Suedia, USA, Chile, România, Moldova, Canada, Franța, Coreea de Sud, Burundi, Bosnia și Herțegovina, Italia, Ucraina, Belgia, Hongkong, Marea Britanie, Botswana). Turul ghidat organizat pentru vizitatorii internaționali a inclus și clădirea Primăriei Municipiului Ploiești. Astfel, participanții s-au bucurat de o experiență inedită, priveliștea orașului de la înălțime. Grupul a fost însoțit de 8 voluntari ai programului Ploiești #LetsPLAY –  Capitala Tineretului din România  2024. În cadrul vizitei, participanții au putut discuta cu domnul Daniel Nicodim și cu doamna Anca Popa, viceprimarii Municipiului Ploiești, și cu Radu Simionescu, managerul programului Ploiești #LetsPLAY –  Capitala Tineretului din România  2024. Vizita a inclus și un tur al Casei Tineretului din Ploiești, unde participanții s-au întâlnit cu tinerii ploieșteni și au aflat mai multe detalii despre programul Ploiești #LetsPLAY și despre cele 366 de evenimente care se vor desfășura de-a lungul anului în orașul nostru.

Tot în cadrul Forumului Global privind Democrația Directă Modernă, EUROSFAT 2024, Mihaela Tătaru, Co-manager al programului Ploiești #LetsPLAY –  Capitala Tineretului din România  2024 va prezenta direcțiile și evoluția programului Ploiești #LetsPLAY la Workshop: Cities. Youth. Future. The Romanian Youth Capital model, care va avea loc la București.

Pentru mai multe informații despre eveniment, vă invităm să urmăriți paginile Europuls și Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024.

Nicoleta Iliescu – Coordonator PR și Comunicare Ploiești #LetsPLAY –  Capitala Tineretului din România  2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.