În săptămâna 15-19 mai 2024, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu polițiști din cadrul subunităților din județ au organizat o serie de evenimente și activități menite să crească gradul de conștientizare și să îmbunătățească siguranța în școli. Aceasta inițiativă, cunoscută și la nivel national sub numele de „Săptămâna Siguranței Școlare”, a fost implementată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Asociația ”Un Strop de Fericire”, precum și cu asociații de părinți.

Scopul principal al Săptămânii Siguranței Școlare este de a crea un mediu educațional sigur și protector pentru elevi, profesori și personalul auxiliar. Activitățile desfășurate au abordat teme variate, de la prevenirea violenței în școli și bullying, la educația rutieră, siguranța online, prevenirea consumului de droguri și combaterea traficului de persoane.

În cadrul tuturor unităților școlare din județ, au fost organizate workshop-uri susținute de specialiști în psihologie, poliție și educație. Elevii au învățat despre importanța respectului reciproc și a comunicării non-violente. Sesiunile au inclus discuții detaliate despre prevenirea consumului de substanțe psiho-active, oferindu-se informații despre riscurile și consecințele acestor comportamente.

Un aspect remarcabil al acestei săptămâni a fost colaborarea strânsă dintre școli, autorități și comunitate. Părinții au fost invitați să participe la unele sesiuni, având astfel ocazia să învețe și ei cum să contribuie la siguranța copiilor lor, atât acasă cât și în mediul școlar.

Săptămâna Siguranței Școlare în județul Prahova a fost un succes, reușind să implice aproximativ 2000 de elevi de la nivelul întregului județ, 120 de părinți și 98 cadre didactice,  într-un efort comun de a promova un mediu educațional sigur.

Aceste acțiuni în domeniul informării și prevenirii actelor de violență și bullying vor continua , dorindu-se  asigurarea unui climat cât mai sigur pentru toți elevii din județ.

Siguranța școlară este o prioritate pentru polițiștii Inspectoratul Județean de Polție Prahova, educația de calitate mergând mână în mână cu un mediu sigur și protector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.