Parcurgem o eră digitală, în care mulți spun că cititul a decăzut în favoarea informațiilor obținute din mediul online, dar lectura a rămas baza învățatului și îmbogățirii bagajului de cunoaștere.

„Biblioteca este templul învăţăturii, iar învăţătura a eliberat mai mulți oameni decât toate războaiele din istorie”, spunea Carl Thomas Rowan

La Măgurele, directorul Școlii Gimnaziale, profesorul Claudia Iliescu a ales ca pe lângă cărțile deja existente, să investească constant în îmbogățirea patrimoniului bibliotecii, cu multe volume de actualitate, cât mai atractive pentru cei mici.

,,Am ales procurarea constantă în ultimii 4 ani pentru dotarea bibliotecii din școală, cu carte de actualitate și atractivă pentru copii.

Este vorba de peste 600 de volume, de care să se bucure cei 140 de copii din gimnaziu, care au devenit și cititori activi.

Copiii din învățământul primar beneficiază de o sală de lectură proprie dotată cu cărți noi. Aceeași situație se regăsește și la grădinițe.

Am realizat o colaborare cu Editura Nomina și Arthur, care au organizat Târg de Carte la noi în școală și au făcut sponsorizare de carte.

Banii pentru cărți provin din bugetul alocat școlii de către Primăria Măgurele, așa cum am spus, din sponsorizările Editurilor Nomina și Arthur, precum și prin organizarea unor festivaluri la nivelul comunității: Festivalul Toamnei și Festivalul Primăverii”, a spus Claudia Iliescu, directorul Școlii Gimnaziale Măgurele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.