Cu ocazia Zilei Picturii Naționale, Casa Tineretului din Ploiești găzduiește o expoziție de artă plastică în perioada 15-18 mai 2024. În încheierea expozitiei, de Noaptea Muzeelor, am pregătit câteva momente artistice surpriză, dedicate iubitorilor de artă, îmbinând pictura cu muzica.

Astfel, în intervalul 19:30-21:00, ne vom bucura de momente muzicale live, interpretate de 3 tineri talentați din Ploiești, voluntari în cadrul programului „Ploiești #LetsPLAY- Capitala Tineretului din România 2024″. De la ora 19:30, Alexandra Bănuță și Aurelian Răducanu ne vor încânta cu melodii pline de emoție, ca mai apoi atmosfera să se umple de energie cu Ștefan P3!

Te vei bucura de:  EXPOZIŢIA ARTISTICĂ A VOLUNTARILOR Programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024 (inclusiv lucrări realizate la clubul de pictură coordonat de Alex Iliescu și Ștefania Tătaru);  EXPOZIŢIA LUCRĂRILOR CÂȘTIGĂTOARE din cadrul Concursului de Creație Plastică “PLOIEȘTI, ORAȘUL MEU, ORAȘ EUROPEAN” organizat de Casa de Cultură I.L. Caragiale a Municipiului Ploiești.

În plus, vino la expoziția noastră și câștigă un goodie bag cu materiale promoționale personalizate Ploiești #LetsPLAY 2024! Tot ce trebuie să faci este să postezi la story pictura/picturile favorite din cadrul expoziției noastre și să dai tag contului @ploiesti_capitalatineretului. Vom avea 3 câștigători care vor fi aleși random și anunțați pe story pe paginile noastre, pe data de 19 mai.

Scopul acestora e de a atrage cât mai mulți vizitatori la expoziția în incinta Casei Tineretului.

Evenimentul este înscris în calendarul SNV (Săptămâna Națională  a Voluntariatului): 13-19 mai 2024 și în calendarul național al evenimentelor din Noaptea Muzeelor 2024(disponibil aici: https://noapteamuzeelor.org/noaptea-muzeelor/casa-tineretului-din-ploiesti/) și este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Asociația Euro Spirit, sub egida programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024.

Cunoscută în oraș ca „Palatul Copiilor”, clădirea a fost uitată o vreme. În Ploiești este un simbol, este una dintre clădirile vechi care au scăpat de bombardament și a cărei istorie se pierde în timp.

Clădirea a fost cumpărată în 2022 de Asociația Euro Spirit, membră fondatoare a Fundației Județene pentru Tineret Prahova (FJTP) și a devenit punctul central de întâlnire/ găzduire a activităților de/pentru tineret din Municipiul Ploiești și nucleul programului Ploiești Capitala Tineretului din România 2024 încă din anul de preimplementare a programului (2023).

Așa cum copiii cresc și devin tineri, tot așa și Palatul Copiilor a crescut și s-a transformat în Casa Tineretului.

Renovată, amenajată parțial (încă se lucrează la ea), și transformată în Casa Tineretului fostul Palat al Copiilor, a devenit Casa Tineretului. Și astfel, povestea ei merge mai departe. Și, încet-încet, în paralel, se fac cercetări și pentru aflarea poveștii care stă în spatele acestei clădiri simbol ale Ploieștiului.

Centrul de tineret se adresează tinerilor din Ploiești și din Prahova, un spațiu prietenos și pus la dispoziție tinerilor care doresc să se alăture proiectelor Ploiești Capitala Tineretului din România 2024 și să dea o nouă viață clădirii. Casa Tineretului găzduiește activitatea Asociației Euro Spirit  și a Fundației Județene pentru Tineret Prahova.

În incintă se găsește Cafeneaua Cup of Joy care pune la dispoziție celor care îi trec pragul, o serie de băuturi calde pe bază de cafea, dar și băuturi reci care pot fi servite alături de fursecuri sau prăjituri.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:

Sponsori: Ploiesti Shopping City, NEPI Rockcastle

Parteneri: Capitala Tineretului din România – Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj, Consiliul Tineretului din România, BCR

Parteneri media ai evenimentului: Grupul Observatorul Prahovean, Actualitatea Prahoveană, Ploieștiul Nostru, Ploieștii.ro, DADA TV, RN TV – Republika News, InfoPloieștiCity, Prahova Liberă, Știri Actuale, iCars România, Arte Fapte, Lace Magazine, Prahova Business, SunCity Radio

Pentru mai multe informații despre evenimentele noastre, vă invităm să ne urmăriți paginile: https://linktr.ee/FJTPrahova.

Nicoleta Iliescu – Coordonator PR și Comunicare Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.