Vineri, 17 mai 2024, la Salonul „Orion” din incinta Palatului Culturii din Ploiești, a avut loc vernisajul Expoziției Mărturii etnografice și, totodată, premierea concurenților.
Dintre cei premiați în cadrul Expoziției a făcut parte cu obținerea unui premiu special, Claudia Iliescu, directorul Școlii Măgurele.
,,Mărturii ale existenței noastre!
Fiecare fotografie veche ascunde o istorie care așteaptă să fie descoperită!
Azi, am participat la un eveniment deosebit și plin de emoție! Am cunoscut români autentici, am cules emoții sincere alături de oameni speciali, care au ales să se implice în promovarea și salvarea mărturiilor etnografice din județul Prahova!
Satul românesc dăinuie prin fiecare din noi! Satul nostru dăinuie prin grija noastră față de valorile sale tradiționale dar și prin asumarea noastră de a transmite și de a cultiva la generațiile viitoare respectul și interesul față de istoria locală și moștenirea etografică a comunității din care fiecare tânăr face parte!
Avem un județ frumos, cu comunități implicate și mai ales cu oameni iubitori ai tradițiilor și obiceiurilor. Împreună putem salva această zestre culturală și istorică!
Felicitări, Anișoara Stefănuca! Mulțumesc pentru dăruirea ta, pentru grija de a salva identitatea noastră culturală și mai ales pentru promovarea mărturiilor nostre etnografice!
Mulțumesc, Lelia Elena Danciu”, a transmis Claudia Iliescu.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 17 – 31 mai 2024 (program de vizitare: luni – joi, orele 9.00 – 16.00; vineri, orele 9.00 – 13.30).
Cu prilejul Zilei Naționale a Portului Tradițional, prin amabilitatea doamnelor Elena Stoian din comuna Telega, Loredana Florentina Clinci și Constanța Richea din comuna Valea Doftanei, au fost prezentate piese de port tradițional din zona Prahovei și au fost apreciate contribuțiile actuale ale acestor iubitoare de tradiție și frumos la promovarea elementelor de port tradițional specifice județului nostru.