Patru voluntari din cadrul Asociației MasterPace Ro din Ploiești au luat parte la un proiect Erasmus+ intitulat „Planeta noastră este singura noastră casă!” desfășurat în Viena, Austria, în perioada 4-12 mai 2024. Acest proiect s-a concentrat pe sustenabilitate și schimbări climatice, reunind participanți din diferite țări pentru a învăța și a acționa în vederea unui viitor mai verde și mai sănătos pentru toți.

Proiectul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la provocările de mediu actuale și viitoare. El și-a propua transformarea participanților în educatori și lucrători de tineret eficienți, punând accent pe calificarea acestora ca formatori de mediu. Prin insuflarea cunoștințelor și a pasiunii pentru protejarea mediului, s-a dorit cultivarea pentru conservarea mediului, creând un efect de undă pentru un viitor sustenabil.

Pe parcursul celor șapte zile, voluntarii au participat la diverse ateliere și activități menite să crească conștientizarea asupra impactului pe care acțiunile noastre zilnice îl au asupra mediului. De asemenea, au învățat cum să adopte practici sustenabile în viața de zi cu zi și cum să inspire comunitățile lor să facă același lucru.

Un aspect crucial de reținut din această experiență este că natura nu-și ajustează ritmul pentru noi! Suntem implicați într-o cursă continuă a consumului și producției, adesea ignorând consecințele asupra mediului. Proiectul Erasmus+ a subliniat importanța adoptării unui stil de viață responsabil și al implicării active în protejarea mediului înconjurător.

În ultima zi a proiectului, a avut loc un eveniment surprinzător: în doar 1,5 ore, 24 de participanți au reușit să strângă 24 kg de deșeuri și 3.250 de chiștoace de țigări într-unul dintre cele mai curate orașe din lume. Această activitate a fost cu adevărat revelatoare, demonstrând cât de mult impact pot avea acțiunile noastre individuale și colective asupra mediului.

Asociația MasterPace Ro dorește să mulțumească organizației Green Heroes Austria pentru organizarea acestui proiect Erasmus+ cu idei atât de creative și utile. Participanții s-au distrat și au învățat abilități valoroase, pregătindu-se să implementeze aceste cunoștințe în comunitățile lor locale pentru a promova sustenabilitatea și protecția mediului.

Nicolae Richard Ceapchie, Matei Ștefana, Dumitru Maia Andreea, Pârvan Ștefan Cristian

Voluntari Asociația MasterPeace Ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.