Marți, 21 mai 2024, în ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, la Măgurele, a avut loc Sfințirea Monumentului Eroilor, restaurat de către autoritățile locale, la inițiativa primarului Vasile Diaconu.

Momentul a fost marcat de prezența elevilor Școlii Gimnaziale Măgurele, însoțiți de directorul, Clauida Iliescu și de alți profesori, dar și părinți.

Monumentul a fost sfințit de un sobor de preoți din Parohiile Măgurele, Coada Malului, Iazu și din Gornet Cuib.

În memoria celor 142 de eroi din Măgurele căzuți pe câmpul de luptă, elevii au subliniat cât de important este să conștientizăm și să nu uităm sacrificiul străbunilor noștri.

Copiii și-au dorit să le transmită celor prezenți, mesajul de a purta zi de zi în sufletele lor, recunoștința față de cei care au luptat pentru libertatea și liniștea noastră și nu doar în zile de sărbătoare.

„Eroii ne-au creat trecutul, prezentul, dar și viitorul”, a afirmat Stănciulescu Alexandra, elevă în clasa a VII-a, la Școala Măgurele.

„Azi, tot mai puțină lume conștientizează rolul esențial pe care l-au avut eroii pentru libertatea, independența și unitatea noastră. Ei și-au sacrificat viața fără ezitare, căzând la pământ, ca noi să ne putem ridica și prospera”, au transmis emoționate cele două eleve, Ariana Tulea și Delia Solomonescu.

„Recunoștința adusă astăzi, în această zi sfântă, eroilor din Măgurele, este o datorie dar și o onoare pentru noi toți. Fiecare dascăl are marea responsabilitate de a cultiva în sufletul copiilor dragostea față de țară, față de locul în care s-au născut, față de ce înseamnă ACASĂ, precum și sentimentul de recunoștință vie față de cei care s-au jertfit pentru noi. Eroii noștri vii, vor dăinui în memoria și sufletul fiecărui român, dacă vom ști să avem grijă de monumentele prin care le cinstim jertfa”, transmite Claudia Iliescu, directorul Școlii Gimnaziale Măgurele.

„Am reușit să reabilităm Monumentul Eroilor din comuna noastră! Astăzi, în mare zi de sărbătoare pentru creștini am participat la o slujbă religioasă deosebită, prilej cu care ne-am adus omagiul, față de cei 142 de eroi, din comuna Măgurele. Astăzi privim în urmă cu recunoștință și cu veșnică prețuire pentru cei care nu au avut norocul să trăiască în pace, dar cărora le datorăm libertatea și liniștea.

Mă întreb uneori dacă eroii României sunt mândri de noi. Mă întreb dacă jertfa lor a meritat. Îmi exprim speranța, că ne vom ridica la nivelul spiritual al jertfei lor! Faptul că astăzi trăim liberi li se datorează celor care au pus libertatea mai presus de propriile vieți. Și pentru asta, voi continua să prețuiesc fiecare zi de libertate cu recunoștință veșnică pentru eroii noștri. Ei au murit iubind o țară. Să nu uităm că pentru o astfel de iubire trebuie să răspundem la fel: cu iubire!

Dumnezeu să-i odihnească! Dumnezeu să ne protejeze și să ne binecuvânteze pe toți!”, a spus primarul Vasile Diaconu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.