După ce micul românesc a ajuns în New York, același mic a ajuns și în Peru ducă ce Smaranda Cojocaru și soțul ei, Luis Antonio Deza, au deschis un restaurant numit Manos Rumanas (Mâini Românești – trad.).
Cuplul a reușit să ”aclimatizeze” micul românesc care se află în meniu alături de bucate locale.
În restaurant, cei doi soți vând mâncăruri tradiționale românești care includ ingrediente peruane, pentru a le conferi o aromă specială și unică. O altă româncă, Paula Rotundu, se ocupă de coordonarea evenimentelor la care participă Manos Rumanas.
Micii sunt unul dintre cele mai solicitate preparate!
În Peru, aceștia sunt serviți cu sos huancaína sau ocopa arequipeña, în loc de muștar.
„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea de aici, bunătatea oamenilor m-au captivat”, a declarat Smaranda Cojocaru.
La rândul său, Paula a spus: „Nu pot să-mi uit țara, dar Peru are un farmec unic.”