MasterPeace este o organizație dedicată promovării păcii și dezvoltării comunitare prin implicarea tinerilor și voluntarilor în proiecte care încurajează colaborarea și schimbul cultural. Voluntarii MasterPeace Ro lucrează împreună pentru a construi o lume mai pașnică și mai sustenabilă.

Un grup de 10 voluntari entuziaști de la organizația MasterPeace a participat recent la proiectul remarcabil S.L.O.W., desfășurat în frumosul oraș Istanbul, Türkiye. Proiectul a avut loc între 22 și 31 mai 2024 și a oferit participanților oportunitatea de a se implica în activități semnificative, sesiuni de formare, seminarii și proiecte diverse.

Gazda evenimentului a fost Asociația pentru Educație Non-Formală și Lucru cu Tineretul, o organizație non-guvernamentală înființată în 2013 în Türkiye. Misiunea acestei asociații este de a promova munca cu tinerii și voluntariatul către un public mai larg, de a crește conștientizarea responsabilității sociale și de a dezvolta metode inovative de educație non-formală.

Programul a inclus și o excursie la impresionanta Moschee Albastră din Istanbul, unde participanții au admirat arhitectura magnifică și mozaicurile colorate care creau o atmosferă eliberatoare și pașnică. Plimbându-se pe străzile orașului, voluntarii au experimentat un mix fascinant de structuri moderne și antice. Priveliștea uluitoare a Bosforului a adăugat un farmec aparte excursiei. O plimbare cu barca peste Bosfor, către partea asiatică a orașului, a fost un alt punct culminant, oferind timp liber pentru explorare înainte de întoarcerea în partea europeană.

Zilele au fost pline de activități captivante. Diminețile au început cu exerciții de energizare și activități care au subliniat importanța muncii în echipă și a coordonării. După-amiezile au fost dedicate temelor legate de teatru, culminând cu sesiuni de activități teatrale.

Serile au fost rezervate pentru reflecție și timp liber, permițând voluntarilor să se relaxeze și să se pregătească pentru aventurile zilei următoare.

Acest proiect nu numai că a oferit voluntarilor o platformă pentru dezvoltarea personală și profesională, dar a și întărit legăturile dintre tineri din diverse culturi, promovând înțelegerea interculturală și cooperarea.

Zamfir Roberta Andreea, Savu Alexia Maria, Lungu Alexandra și Dan Iulia-Ștefania, Voluntari ai Asociației Masterpeace Ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.