Let’s PLAY Festival își deschide porțile la Ploiești, în weekendul 5-7 iulie 2024, și vă așteaptă cu activități pentru toate vârstele!

Centrul orașului nostru va prinde viață, iar surprizele pregătite de organizatori vor aduce zâmbet și bucurie celor care vor participa la eveniment. Festivalul se înscrie în calendarulPloiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024 și are ca scop crearea stării de bine în comunitatea noastră.

Reamintim despre acronimul Ploiești #LetsPLAY, unde PLAY înseamnă:

Partnerships

LifelongLearning

Advocacy

Youth

Conceptul programului Ploiești – Capitala Tineretului are și o parte ludică prin însuși îndemnul „Let`s PLAY”. Prin acest concept dorim să avem o abordare complexă, dar adaptată și atrăgătoare pentru tineri, asupra conceptelor care au dat naștere acronimului PLAY. Ne dorim o societate bazată pe parteneriat și colaborare, care este dispusă să învețe pe tot parcursul vieții, și în mod specific, credem că este necesar să creăm un context în care tinerii pot învăța să fie activi în comunitate și să descopere voluntariatul și să beneficieze de oportunități de dezvoltare.

Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024 este despre tineri, despre câte proiecte putem realiza pentru comunitate dacă ascultăm nevoile tinerilor și despre a construi împreună pentru generațiile viitoare!

Printr-un efort concentrat, în anul 2024, ne-am propus ca toate evenimentele care vor avea loc în Municipiul Ploiești să intre sub egida Ploiești Capitala Tineretului din România. Astfel, toate instituțiile subordonate Primăriei, vor introduce componenta de/pentru tineret în toate activitățile/ proiectele/programele pe care le desfășoară și care permit acest lucru. De asemenea, toate organizațiile de/pentru tineret vor desfășura activitățile/proiectele sub aceeași egidă, ca o modalitate asumată de susținere a programului.

Lets PLAY Festival, organizat de Primăria Ploiești, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Euro Spirit, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, Casa de Cultură I.L. Caragiale a Municipiului Ploiești, Teatrul Toma Caragiu Ploiești, Centrul Județean de Cultură Prahova, Casa de Cultură a Studenților Ploiești și Consiliul Județean Prahova, este cel mai complex eveniment demarat în oraș, sub egida programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024, deoarece include componente care să unească toate segmentele de vârstă și să consolideze relațiile intergeneraționale. Practic, indiferent de vârstă, toți ploieștenii prezenți vor găsi măcar o atracție la festival.

În cadrul Let’s PLAY Festival, tinerii trebuie să rămână în centrul atenției. Ei sunt motorul și sursa de inspirație a fiecărei generații și doar împreună cu ei putem să creăm societatea pe care ne-o dorim.

Astfel, tinerii voluntari ai programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024, implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Asociația Euro Spirit, vor organiza ateliere, jocuri și alte activități pentru tineri.

Jocuri:

Treasure Hunt #Let’s Play – cea mai mare vânătoare de comori din Ploiești!
Hide and Seek – joc de strategie și lucru în echipă
Aruncarea mingii – joc de îndemânare
Distruge piramida – joc de îndemânare
Baiate cu baloane cu apă – joc de îndemânare
Sporturi cu Racheta
Șah în aer liber
Competiție de dans
Lets Play 2gether – circuit sportiv distractiv

Ateliere:

Pictură pe față
Atelier Origami
Atelier Arts & Crafts și Pictură
Expoziție opere de artă și fotografie
Atelier demonstrativ Pregătiți de drumeție“
Brățările Verii și ale Prieteniei – atelier de confecționat brățări

Iată întregul program al activităților din cadrul Let’s PLAY Festival organizate și facilitate de tineri!

Vineri, 5 iulie:

12:00 – Atelier de Origami – Parcul Toma Socolescu

         – Expoziție de pictură – Parcul Toma Socolescu

14:00 – Brățările Verii și ale Prieteniei – atelier de confecționat brățări  – Parcul Toma Socolescu

15:00 – Hide & Seek – Parcul Toma Socolescu și Palatul Culturii

16:00 – Aruncarea Mingii – Parcul Toma Socolescu

        – Distruge Piramida – Parcul Toma Socolescu

Sâmbătă, 6 iulie:

10:00-12:00 și 14:00-15:00 – Pictură pe față – Parcul Toma Socolescu

10:00 – Să vorbim despre Uniunea Europeană! – atelier facilitat de EUROPULS – Palatul Culturii

10:00 – Șah în aer liber – Parc Consiliul Județean

12:00 – Atelier Arts & Crafts și Pictură – Parcul Toma Socolescu

15:00 – European Youth Village – Atelier facilitat de Victor Toma

16:00 – Treasure Hunt – Palatul Culturii

17:30 Jam Session cu Alexandra Bănuță – Parcul Toma Socolescu

Duminică, 7 iulie:

10:00 – Sporturi cu Racheta – Parcul Toma Socolescu

10:00 – Ateliere facilitate de echipa de robotică Brave Bots – Palatul Culturii

Atelier inginerie
Atelier PROIECTARE & PRINTARE 3D
Atelier prezentare roboți
Atelier echipa de FLL LITTLE BRAVE
Atelier Lego
Atelier de colorat

12:00 – Atelier demonstrativ Pregătiți de drumeție – Parcul Toma Socolescu

16:00 – Bătaie cu baloane cu apă Parcul Toma Socolescu

16:00 ,,Moving debate: democrație în acțiune” – atelier facilitat de Fundația Națională pentru Tineret – Palatul Culturii, Sala Coloanelor

17:00 – Competiție de dans – Parcul Toma Socolescu

De asemenea, voluntarii se vor ocupa de amenajarea unor spații de relaxare, prietenoase și ferite de razele puternice ale soarelui.

Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești va întreține atmosfera în fiecare seară de festival! Astfel, la scena amplasată în fața Palatului Culturii din centrul civic vor avea loc concerte live susținute de artiști iubiți de publicul ploieștean, unde muzica vibrantă și de calitate va aduce o experiență memorabilă celor prezenți.

Vineri, 5 iulie, pe scena Let’s Play Festival vor cânta Zdob și Zdub, Romb, Roșu Vara și Arthur Project.
În cea de-a doua seară a festivalului, ploieștenii vor avea parte de o experiențăautentică alături de formația Iris Simfonic – Cristi Minculescu, Valter & Boro & Filarmonica Paul Constantinescu” Ploiești, muzicienii de succes ai formației Lupus Dacus, trupa 3 Parale și tânărul rapper Ștefan P3, autorul Imnului Ploiești – Capitala Tineretului.
Organizatorii au pregătit ploieștenilor, pentru ultima seară a evenimentului, un spectacol surprinzător, conceput de Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din 10 Prăjini, dar și un moment de muzică de calitate susținut de trupa Zoom.

Pe scenă va fi prezent și Aurelian Răducanu, voluntar al Fundației Județene pentru Tineret Prahova, alături de trupa sa, Rock forjat.

Programul concertelor este următorul:

Vineri – 5 iulie

18:30 – Arthur Project

19:30 – Roșu Vara

20:15 – ROMB

21:00 – Zdob şi Zdub

Sâmbătă – 6 iulie

17:30 – Ștefan P3

18:00 – 3 Parale

19:00 – Lupus Dacus

21:00 – IRIS și Filarmonica Paul Constantinescu Ploieşti

Duminică – 7 iulie

18:30 – Rock forjat – Aurelian Răducanu

19:00 – ZOOM

19:45 – Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara din 10 Prăjini

Clubul iSports Ploiești susține programul Ploiești #LetsPLAY și va fi prezent la eveniment! Sâmbătă, începând cu ora 12:00 vă așteptăm la InfoPoint-ul iSports, de la ora 16:00 vor urca pe scenă majoretele iSports, iar de la  16:30 va avealoc parada micilor baschetbaliști, demonstrații de baschet.

Asociația Județeană de Șah Prahova organizează Festivalul Șahului Prahovean, șah rapid, pe data de 5 iulie, la Palatul Culturii, începând cu ora 9:30.

Sâmbătă, în zona pietonală din fața Teatrului ,,Toma Caragiu” vor avea loc:

10.00 – FERMA  ANIMALELOR – spectacol pentru copii și tineret
11.00 –  Campanie stradala în cadrul Proiectului ,,Descoperă puterea din tine ” Demonstrații de prim ajutor – organizator CRUCEA ROȘIE și Teatrul ,,Toma Caragiu”

O componentă a evenimentului cuprinde și activitățile desfășurate în cadrul ITO 2024 – Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, care va avea loc în Ploiești.

În cadrul evenimentului, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești va organiza ateliere creative de împâslire și pictură de icoane pe sticlă, iar la scena amplasată pe Espalanda Palatului Culturii în zilele de sâmbătă și duminică se vor organiza mai multe momente artistice susținute de grupul „Mândrele de la Ploiești”, Chitara Prahovei, Ansamblul folcloric „Prahova” al Casei de Cultură și Fabis Art School, conform următorului program la scenă:

Sâmbătă, ora 13:00  – grupul „Mândrele de la Ploiești” – Adela Dumitrache

Duminică, ora 10:00 Ansamblul folcloric „Prahova” al Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești – coregraf Vasile Enache și grupul vocal folcloric „Prahova” – coord. Muzical Nicolae Vicol

                      11:00 – Chitara Prahovei – Marius Glonț – grup folk al Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești

     12:00 – Fabis Art School – Violeta Barac

Sâmbătă, 6 iulie, vor avea loc și conferințe:

10:30-11:30 – Sebastian Olar (fondatorul UNTOLD) în dialog cu tinerii – activitatea se va desfășura pe esplanade Palatului Culturii sau în Sala Europa dacă vremea va fi nefavorabilă
14:00 – 15:00 – Conferința Tinerețe fără bătrânețe și viața fără de moarte alături de Claudiu Băzăvan, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova
15:00 – 17:30 – Conferința Istoria orașului Ploiești, alături de istoricul Lucian Vasile – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, urmată de workshop-ul Destine în comunism, susținut tot de către Lucian Vasile.

Intrarea la eveniment este liberă.

Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Ploiești, Ploiești Shopping City și NEPI Rockcastle, HEVECO, MRS Residence, La Cocoș, BAUPARTNER, Alka România și Senapan.

PARTENERI MEDIA: Grupul Observatorul Prahovean, Actualitatea Prahoveană, Ploieștiul Nostru, Ploieștii.ro, DADA TV, RN TV – Republika News, Ziarul Incomod, Necenzurat PH, InfoPloieștiCity, Prahova Liberă, Știri Actuale, iCars România, Arte Fapte, Lace Magazine, Prahova Business, SunCity Radio.

Primăria Municipiului Ploiești va aduce, în centrul civic al orașului, artizani și meșteri, furgonete cu delicii culinare și artiști de seamă, pentru ca muzica bună și starea de bine să se împletească, așa cum a declarat departamentul de comunicare al Primăriei, cu bucate îmbietoare, frumusețea artei artizanale și creativitatea plină de candoare a copiilor.

Evenimentul va implica crearea unei zone dedicate strict accesului pietonal pe Bulevardul Republicii, care va fi închis între străzile Vasile Milea și Take Ionescu. De asemenea, în perimetrul parcării din fața Palatului Culturii va fi amplasată o scenă, unde vor avea loc concerte cu renumiți și îndrăgiți artiști români.

Esplanada Palatului Administrativ va fi dedicată creațiilor artizanale, unde meșterii populari vor promova într-un mod plăcut și interactiv cultura tradițională, iar iubitorii acestor creații inedite vor putea să admire din zestrea plină de povești a artizanilor prahoveni și să își achiziționeze podoabele deosebite, create de aceștia cu migală și drag.

La rândul său, parcul Toma T. Socolescu va asigura acces la o zonă destinată creației și distracției pentru copii și tineri. Aici vor fi amplasate atelierele pentru copii și tineri, unde, sub îndrumarea atentă a artiștilor ploieșteni, vor avea loc mai multe activități inedite, în cadrul cărora învățarea creativă le va asigura tinerilor relaxare și le va oferi amintiri plăcute.

Tinerii vor putea să facă și sport, de-a lungul celor trei zile dedicate Let’s Play Festival, pe zona închisă circulației auto urmând să fie amplasate și coșuri de baschet, care vor aduce bucuria mișcării și joaca în stradă. Competiția cu prietenii și distracția vor aduce, astfel,  experiențe unice în cadrul acestui festival dedicat în special tinerilor.

Pentru gurmanzi, va fi amenajat 4Food Festival, în zona restricționată circulației rutiere din Bulevardul Republicii, unde, în aer liber, food truck-urile ne vor îmbia cu delicioase preparate culinare stradale.

Așadar, ÎMPREUNĂ am conturat planul unui weekend minunat, în centrul civic al orașului, unde alături de prieteni și familie, vă invităm să zâmbiți, să vă distrați și să vă relaxați! Vor fi 3 zile estivale autentice, unde evenimentele stradale, activitățile pentru tineri, muzica bună și bunătățile inspirate din toate colțurile lumii vor anima atmosfera orașului nostru!

Ploiești #LetsPLAY!

Nicoleta Iliescu – Coordonator PR și Comunicare al Programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tinertului din România 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.