Florile au fost, de asemenea, o parte integrantă a tradiţiilor şi ritualurilor noastre, dacă este să ne gândim numai la aruncarea buchetului la o nuntă.
Aceste plante înflorite au influenţă chiar şi asupra economiei. În Olanda secolului al XVII-lea, în timpul unei perioade cunoscute sub numele de „mania lalelelor”, lalelele erau considerate atât de preţioase încât valorau mai mult decât aurul, iar cu doar zece bulbi se putea cumpăra o casă întreagă! Iar până în prezent, cel mai scump condiment din lume este şofranul, care se obţine din crocus uscat.
Cu toate acestea, poate cel mai valoros dintre toate este rolul pe care îl joacă florile în lumea naturală. Cu culorile lor strălucitoare şi parfumurile lor încântătoare, ele nu numai că înveselesc lumea din jurul nostru, dar atrag şi susţin polenizatorii, cum ar fi albinele, fluturii şi păsările, ademenindu-i cu nectar dulce şi primind în schimb polenul lor preţios distribuit. Iar odată ce s-au reprodus, florile dau fructe dulci de care se pot bucura atât animalele, cât şi oamenii.
Florile joacă un rol crucial în susţinerea ecosistemelor, în producerea de hrană şi în îmbogăţirea vieţii şi culturii umane. Prin celebrarea Zilei naţionale „Plantează o floare”, veţi ajuta aceste flori generoase să înflorească.
Cel mai bun mod de a sărbători Planta Flower Day această zi este bineînţeles de a planta o floare sau chiar mai multe. În funcţie de locul în care ne aflăm şi tipul de flori, martie poate fi sau nu cel mai bun moment pentru a planta.