*_”Ai grijă de buzunarul tău!_”*

În continuarea activităților desfășurate cu ocazia săptămânii „Prevenirii Criminalității”, ziua de miercuri, 24 mai, a fost dedicată *prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului*.

În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, au organizat acţiuni preventive pe traseele mijloacelor de transport în comun din municipiul Ploiești, oferind cetăţenilor informații despre măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din buzunare, poșete sau genți.

Polițiștii și-au propus să conștientizeze interlocutorii că, întotdeauna, infractorii vor încerca să profite de oportunitățile de context, astfel că un portofel lăsat la vedere, un telefon în buzunarul de la spate, sau o geantă lăsată nesupravegheată oferă posibilitatea celor „certați cu legea” să acționeze cu ușurință.

În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii au prezentat cetățenilor întâlniți în mijloacele de transport în comun un videoclip prin care sunt „ilustrate” cele mai cunoscute metode folosite de hoții de furturi din buzunare/genți.

Astfel, campania *AI GRIJĂ DE BUZUNARUL TĂU* inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova va rula pe monitoarele amplasate în majoritatea mijloacelor de transport în comun din municipiul Ploiești, în speranța că cetățenii vor reține informațiile transmise de polițiști și vor deveni mai vigilenți și totodată mai preventivi.

Totodată, polițiștii au desfășurat o activitate informativ-preventivă și în incinta unui centru de persoane vârstnice din municipiul Ploiești, cu scopul de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor privind importanța măsurilor de protejare a locuinței.

În acest context, cetățenii au fost informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţă, necesitatea adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi consecinţele neadoptării unor măsuri preventive fundamentale.

De asemenea, au fost aduse în atenţie modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.