ACT as a Doughnut sau economia de tip “gogoașă”, Mobilitate în cadrul proiectului ACT as a Doughnut

Anul acesta, între 9 și 11 martie, Asociația MasterPeace Ro a avut plăcerea să găzduiască mobilitatea din România a proiectului ACT as a Doughnut, 2021-1-NLo1-KA220-SCH-000034265, la care au participat oaspeți din Polonia, Slovacia șiOlanda.

Participanții au avut oportunitatea învețe lucruri noi de la un trainer tânăr și plin de entuziasm, dra Donna Mom din Germania, dânsa susținând, în cadrul Școlii GimnazialeSfântulVasile” din Ploiești, un training despre fundamentele aplicațieiCanva, cât și despre principiile de bază ale Doughnut Economy și proiectului ACT as a Doughnut. Participanții au participat la dezbateri interesante și captivante referitoare la modul în care elementele de bază ale modelului economic tip ”gogoașă pot fi puse în practică, precum și la activități interactive de tip workshop, care au fost menite îi facă pe aceștia conștientizeze importanța menținerii balanței între creștereaeconomică și echilibrul natural. În plus, ei au vizitat câtevainstituții de învățământ preuniversitar, ce sunt partenere aleMasterPeace Ro în cadrul acestui proiect, precum LiceulTehnologic ”1 Mai” și Liceul TehnologicLazăr Edeleanu”, unde au putut vedea câteva dintre facilitățile oferite de acestelicee și au interacționat cu elevii și profesorii într-o manierănonformală, printr-un joc din cadrul aplicației Kahoot despremodelul economic de tip ”gogoașă.

A fost o mobilitate intensă, deși scurtă, care a permisparticipanților nu numai învețe lucruri noi, ci și creezeconexiuni interpersonale, ce le vor permite colaboreze maieficient pe viitor, atât profesional, cât și personal.

Marius Dumitru

Vicepreședinte Asociația MasterPeace Ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.