Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic neurochirurg, scrie în cartea sa, „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor“, despre legătura dintre credință și creierul uman, argumentând că este un fapt real, demonstrat științific:

„Există o hartă religioasă a creierului care cuprinde o serie întreagă de lucruri. Legătura dintre creierul uman și credință e un fapt real, marcat și adunat într-un capitol nou de știință care se numește Neuro-Teologie“, scrie Vlad Ciurea, continuând că „există modele religioase și spirituale ale creierului“.

„Disputele actuale se dau în sfera dualismului, între creier și inimă, Nu are importanță unde se află sufletul, ci e important că se află undeva în acest corp uman. Creierul participă clar la acesta și sunt convins că este este în partea centrală, în creier. Important este că acest suflet este în noi, un suflet nemuritor într-un corp muritor, un aspect cu care teologia este de acord“, mai scrie medicul.

Molecula credinței

„Dacă mergem mai departe, ne putem întreba:

Există prezența Lui Dumnezeu, a divinității în corpul uman?

Da, e foarte interesant! Primul indiciu este serotonina, care este intitulată molecula credinței. A apărut chiar un articol, „The Serotonin System and Spiritual Experiences“ al unei cercetătoare din SUA, Jacqueline Borg.

Studiile făcute în experiențele spirituale de credință au dus la relevarea unei cantități foarte mari de serotonină. Nu e o întâmplare, sunt fapte clare privitoare la dezvoltarea serotoninei. Serotonina este produsă de anumiți centri și este difuzată în întreg creierul, apoi în întreg organismul, producând modificări importante de credință în sensul de extaz și fericire. Aceasta este serotonina!“, își închide medicul Vlad Ciurea referirea la molecula credinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.