„Lupii Galbeni & Șepcile Roșii” au remizat spectaculos la Ploiești intr-un meci cu multe ocazii în prima etapă din SuperLiga. S-a terminat 1-1, deși Constantin Budescu a ratat un penalty în repriza secundă.

Meciul dintre cele două formații a fost unul marcat cu ocazii deoparte și de alta.
Oaspeţii au deschis scorul la Ploieşti în minutul 14, prin Chipciu, care a şutat la colţul lung după o pasă primită de la Dan Nistor. Petrolul a replicat prin golul reuşit de Alexandru Musi, în minutul 29, din pasa lui Ţicu. Clujenii au mai avut o bară, în minutul 45+2, prin Popadiuc, iar ploieştenii au replicat prin bara lui Grozav, din minutul 49.

În minutul 56 arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalty pentru Petrolul, după un henţ în care al lui Piţian şi după consultarea VAR. A executat Budescu, în minutul 59, dar Gorcea a apărat. Zima a salvat gazdele de la primirea unui gol în minutul 70, la ocazia lui Chipciu, şi meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

La scorul de 1-1 între Petrolul și U Cluj, Andrei Pițian, stoperul ardelenilor, a comis un penalty stupid. Constantin Budescu a executat și a ratat, dar lovitura de pedeapsă trebuia repetată, pentru că Mihai Bordeianu a intrat în careu înainte ca mingea să fie lovită și a degajat mingea respinsă de portar
Marian Barbu, arbitrul din camera VAR, nu i-a semnalat „centralului” Bîrsan că Bordeianu, jucătorul care a degajat balonul, era în careu în momentul șutului și că penalty-ul trebuia repetat!

Arbitrii din teren trebuie să urmărească dacă jucătorii intră în careu la penalty-uri înainte ca mingea să fie lovită. VAR-ul intervine doar dacă fotbalistul intrat prea devreme influențează faza, așa cum s-a întâmplat la Ploiești.

Echipele de start la meciul Petrolul – U Cluj.

Petrolul: Zima – Doua, Papp, Garutti, Țicu – Jair, Jefferson, Diomande, Musi – Petrovic, Grozav. Rezerve: Eșanu – Dumitriu, Meijers, Seto, Rădulescu, Budescu, I. Cojocaru, I. Răducan, Mitrov. Antrenor: Florin Pîrvu.
U Cluj: Gorcea – Dimitrov, Pițian, Mitrea, Vătăjelu – Bic, Bordeianu – Chipciu, Nistor, I. Stoica – Popadiuc. Rezerve: I. Chirilă – Oancea, Miron, Călugăr, Nagy, I. Filip, Hofman, Tescan, Perianu. Antrenor: Anton Petrea.

Astfel, în urma rezultatului înregistrat pe ”Ilie Oană”, ambele formații au primit câte un punct. După un joc, ”U” Cluj se află pe locul trei, iar Petrolul pe locul cinci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.