“Lupii Galbeni” au întâlnit, sâmbătă, pe “Ilie Oana”, în fața a peste 7000 de suporteri, echipa antrenată de Adrian Mutu, CFR Cluj, într-un meci din etapa a XXIV-a a Superligii de fotbal.

Clujenii au venit la Ploiești după o victorie clară cu Voluntari, în timp ce Petrolul a smuls un egal la Galați “fraților” de la Oțelul.

Partida dintre FC Petrolul respectiv CFR Cluj, putea începe cu deschiderea scorului încă din primul minut, atunci când Otele, scăpat singur cu Eroul Lukas Zima, ratează fantastic.

În minutul 20, Bîrligea își face excelent mingea în careu și șutează plasat, însă și de această dată Zima intervine salvator.

În minutul 23 Irobiso, își face simțită prezența pe “Ilie Oana”, scapă de Ilie și înscrie pentru 1-0, scor stabilit la pauză de “Gazari”.

În repriza a doua, “Lupii” sunt surprinși de clujeni dar și de arbitrul Radu Petrescu, care se pare că la pauză s-a îmbrăcat în echipamentul “feroviarilor”, astfel în minutul 52, sunt egalați prin golul lui Keita, care șutează imparabil la vinclu de la 18 metri.

Ocaziile se înmulțesc la ambele porți. Michael ratează singur cu Lukas Zima în minutul 72, apoi Isfan are o mare ocazie în minutul 84, dar Sava salvează.

În minutul 90+4, Radu Petrescu “dă lovitura” și validează golul lui Deac, după un fault clar la Paul Papp, lucru confirmat de altfel, de granzii arbitrajului românesc, Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu!

Echipele de start:

PETROLUL (4-4-1-1): Zima – Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Doua, Seto, Jair, Grozav – Musi – Irobiso
Rezerve: Eșanu – David Paraschiv, Garutti, D. Radu, Dumitriu, Diomande, M. Bratu, M. Roman II, Hanca, Ișfan, I. Răducan, Dumitrache
Antrenor: Florin Pîrvu

CFR CLUJ (4-3-3): Sava – Manea, Boben, M. Ilie, Mamic – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Mogoș, Ajeti, R. Filip, Fică, El Kaddouri, Avounou, Serebe, Michael
Antrenor: Adrian Mutu

“E a doua oară când Radu Petrescu greșește decisiv împotriva noastră” – Președintele, Claudiu Tudor!

O noapte grea pentru noi, este clar că meritam mai mult, probabil victoria după modul în care am jucat în a doua repriză. Din păcate nu ne-a ieșit și cu intervenția din ultima fază. A fost fault clar. După faza de la golul egalizator în care domnul Petrescu l-a blocat pe Takayuki (n.r. Seto) plus intervenția lui Dawa la Hanca, cred avem dreptul să ne simțim nedreptățiți.

Din punctul nostru de vedere este fault clar. Paul (n.r. Papp) a spus clar că i-a dat cu cotul în burtă. El urmărește mingea. Dacă faza ar fi fost invers era fault clar. Pentru noi nu s-ar fi dat, așa am pățit și în tur. Uitați-vă cum are mâna în el și îl împinge.

Radu Petrescu s-a poziționat prost la golul de 1-1. L-a încurcat pe Takaiuki, uitați-vă cum se poziționează. Probabil că e întâmplător, dar parcă e prea mult împotriva noastră.

În momentul în care vine domnul Radu, parcă se întorc astrele împotriva nostră. Mi se pare și foarte arogant. Are o atitudine de parcă este Dumnezeu”, a declarat președintele Petrolului, Claudiu Tudor!

Tehnicianul “Lupilor Galbeni” a răbufnit: „Meritam victoria, nu eram mulțumit cu egalul”

Nu am vorbit cu arbitrul, sunt oameni de lângă echipă care au primit mesaje de la foști arbitri care spun că se putea da fault. Și Paul a zis că a fost incomodat. Nu aș vrea să intru în analiza arbitrajului, o să lăsăm specialiștii să decidă. petrolul a arătat că poate juca fotbal și poate fi superioară echipei de pe locul doi.

Eram nemulțumit la egal, puteam câștiga meciul fără probleme. Au fost ocazii mari de tot. În afară de aceste ocazii, îmi felicit jucătorii, am avut atitudine, am câștigat duelurile, vreau să spun că acest joc trebuie să fie un nou început pentru noi. Echipa care a fost mai prezentă pe teren a fost Petrolul, am câștigat mai multe dueluri.

Irobiso e un jucător care ne va ajuta, a revenit și a jucat foarte bine, a făcut un meci solid. A marcat un gol foarte frumos, dar la final rămânem cu acest joc bun, am arătat ca o echipă care poate fi de play-off”, a declarat tehnicianul Petrolului, Florin Pârvu!

“Lupii” rămân cu 31 de puncte în clasament, și ocupă locul 9 și după această rundă, iar în etapa viitoare vor merge la Sibiu, pentru meciul de duminică cu Hermannstadt, de la ora 18.15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.