Comisia Municipală pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești a aprobat solicitarea Consilierului Municipal, Aurelian Tudor, cu privire la implementarea proiectului Kiss&Ride, Școlii ,,Andrei Mureșanu” din Ploiești.

Acest proiect constă în realizarea unor lucrări de semnalizare rutieră pentru eficientizarea traficului auto, pentru creșterea siguranței în momentul îmbarcării – debarcării elevilor. Totodată, pentru buna desfășurare a circulației, se va desființa o trecerea de pietoni din zonă.

,,Este un proiect care a luat naștere, gândindu-ne la siguranța elevilor noștri. Cauza principală, traficul, aglomerația, părinții care lăsau mașinile în mijlocul străzii, copiii care erau nevoiți sa facă slalom printre mașini.

Am gândit acest proiect împreună cu domnul Consilier Municipal, Tudor Aurelian, membru în Consiliul de Administrație al instituției școlare, cu care are o relație apropiată, venind mereu în sprijinul nevoilor școlii și ale comunității școlare.

Atragerea de fonduri, elaborarea proiectului, avizarea acestuia în Comisia de Circulație a Primăriei, avizul Poliției (circulatie) și acum implementarea. Suntem a doua școală din municipiul Ploiești.

Proiectul constă în montarea unor stâlpișori de protecție, marcarea carosabilului cu delimitare zonă de staționat mașinile, strict câteva secunde, cât coboară copilul, doar pe culoarul alocat staționării. Astfel nu va mai fi aglomerație, ci siguranță pentru elevi. În orele dimineții (începerea programului) și prânz (terminarea orelor de curs) va fi folosită cu preponderență această zonă”, spune prof. Anca Ștefănescu, directorul Școlii ,,Andrei Mureșanu” din Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.